Alexa je lahko vaša nova uporabna sopotnica v avtu

Foto: Amazon
Foto: Amazon
Po Googlu in Applu tudi Amazon aktivno vstopa v svet vožnje.
Oglej si celoten članek

Amazon je predstavil novo funkcionalnost svoje aplikacije Alexa, ki je sicer znana predvsem iz dnevnih sob kot visokozmogljiv glasovni pomočnik, ki lahko namesto vas opravi številne naloge v (pametnem) stanovanju.

Alexa je pridobila Auto Mode funkcijo, ki je namenjena uporabi pomočnika med vožnjo. Aplikacija na telefonu takrat pridobi nov poenostavljen videz z bistvenimi funkcijami in večjimi ikonami, kar je primernejše za rokovanje med vožnjo.

Aplikacija za dejansko uporabnost potrebuje še Amazonov uparitev z napravico Echo Auto, ki stane okoli 50 evrov in je že znan pripomoček, a je bila doslej brez temu prilagojene aplikacije za vožnjo.

Svetujemo Nov infotainment v star avto, kaj morate vedeti?

Poleg tipičnih glasovnih ukazov, kot so iskanje glasbe in opravljanje klicev, je Alexa zdaj povezana z navigacijo (na primer Googlovimi Zemljevidi), tako da je z glasovnimi ukazi mogoče enostavno poiskati pot do shranjenih lokacij, pravijo pri tehnološkem velikanu. Dodana vrednost pa je po poročanju Auto Bilda tudi iskanje najcenejšega goriva v okolici, kar bo zaradi deregulacije cen v Sloveniji gotovo dobrodošla funkcija. 

A za zdaj ostaja velika omejitev, zakaj se Amazonova Alexa vsaj pri nas še ne bo mogla kosati z Googlovim Android Autom ali Applovim Carplayem - na začetku bo Auto Mode v Evropi deloval le v Nemčiji, Franciji, Italiji, Španiji in Veliki Britaniji.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • mph
    18:48 10. Oktober 2020.

    Ne smešite se glede deregulacije cen.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.