Avto
1874 ogledov

Alexa je lahko vaša nova uporabna sopotnica v avtu

Amazon Alexa Auto Mode Amazon
Po Googlu in Applu tudi Amazon aktivno vstopa v svet vožnje.

Amazon je predstavil novo funkcionalnost svoje aplikacije Alexa, ki je sicer znana predvsem iz dnevnih sob kot visokozmogljiv glasovni pomočnik, ki lahko namesto vas opravi številne naloge v (pametnem) stanovanju.

Alexa je pridobila Auto Mode funkcijo, ki je namenjena uporabi pomočnika med vožnjo. Aplikacija na telefonu takrat pridobi nov poenostavljen videz z bistvenimi funkcijami in večjimi ikonami, kar je primernejše za rokovanje med vožnjo.

Aplikacija za dejansko uporabnost potrebuje še Amazonov uparitev z napravico Echo Auto, ki stane okoli 50 evrov in je že znan pripomoček, a je bila doslej brez temu prilagojene aplikacije za vožnjo.

multimedijski sistem, infozabavni sistem, infotainment, avtoradio Svetujemo Avto Nov infotainment v star avto, kaj morate vedeti?

Poleg tipičnih glasovnih ukazov, kot so iskanje glasbe in opravljanje klicev, je Alexa zdaj povezana z navigacijo (na primer Googlovimi Zemljevidi), tako da je z glasovnimi ukazi mogoče enostavno poiskati pot do shranjenih lokacij, pravijo pri tehnološkem velikanu. Dodana vrednost pa je po poročanju Auto Bilda tudi iskanje najcenejšega goriva v okolici, kar bo zaradi deregulacije cen v Sloveniji gotovo dobrodošla funkcija. 

A za zdaj ostaja velika omejitev, zakaj se Amazonova Alexa vsaj pri nas še ne bo mogla kosati z Googlovim Android Autom ali Applovim Carplayem - na začetku bo Auto Mode v Evropi deloval le v Nemčiji, Franciji, Italiji, Španiji in Veliki Britaniji.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 1
  • mph 18:48 10.oktober 2020.

    Ne smešite se glede deregulacije cen.