Ali veste, kaj predstavlja ta prometni znak?

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Gre za ogroženo vrsto med prometnimi znaki.
Oglej si celoten članek

Pomen prometnega znaka je zelo preprost: opozarja na "črna mesta" oziroma "črne pike" v prometu, torej nevarna mesta na cestah. Britansko ministrstvo za promet je že leta 1955 odobrilo nov tip prometnega znaka za uporabo na mestih, kjer so bile nesreče pogoste oziroma so se končale s hudimi posledicami. Rdeč trikotnik dopolnjuje črni krog v sredini znaka.

In še ostali ... Na naše ceste prihajajo povsem novi prometni znaki

Znak se je kmalu po predstavitvi razširil po vsem svetu, a je njegova priljubljenost s časom padla na zgodovinsko nizko raven. Prometni strategi ga imajo za nepotrebnega, danes pa naj bi v Veliki Britaniji ostal le na enem mestu. Po pričevanju voznikov boste te znake danes našli le še v Hongkongu.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 06:50 1. Februar 2022.

    Nič narobe, če bi ta znak zasedel mesta po Sloveniji tam kjer so se zgodile in se še dogajajo hude …

  • 22:49 31. Januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • 11:22 31. Januar 2022.

    Janezova črna luknja, ki požira naš denar...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.