Aplikacija, ki jo morate imeti s seboj na poti

Foto: Evropski potrošniški center
Foto: Evropski potrošniški center
S prenovljeno aplikacijo ECC-net: Travel bo marsikatera nepredvidena težava na poti lažje rešljiva, saj lahko potrošniki z njo na tujem lažje uveljavijo zagotovljene pravice.
Oglej si celoten članek

Aplikacijo Travel je sofinancirala Evropska unija oziroma Evropski potrošniški center, z njo pa želijo pomagati vsem državljanom EU pri soočanju s situacijami, ki lahko povzročajo slabo voljo: avto, ki ga želimo najeti, je dražji, kot je bilo sprva dogovorjeno; hotelska soba, ki smo jo rezervirali od doma, je zasedena; izdelek, ki smo ga kupili na počitnicah, se kmalu po prihodu domov pokvari ...

Brezplačna aplikacija ECC-net: Travel pa je praktično orodje, ki nakazuje rešitve za takšne primere, saj ne le da seznani potnika s pravicami, temveč mu tudi omogoči, da zahtevo izrazi v jeziku države, v kateri se nahaja. 

Kako aplikacija ECC-net: Travel deluje?

Potem ko izberemo državo in vrsto situacije (nakupovanje, potovanje, najem avtomobila, hotel, zdravje), aplikacija prikaže vaše pravice v konkretni situaciji, poleg tega pa vam omogoča, da nasprotno stran seznanite s temi pravicami v njenem jeziku. Težava bi morala biti tako s pomočjo aplikacije in malo dobre volje odpravljena. 

Aplikacija je na voljo za iOS, Android in Windows pametne naprave.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.