Audi A6 ultra v Sloveniji ni ostal na cesti

Foto: Audi Audi A6 ultra Foto: Audi Audi A6 ultra Foto: Audi Audi A6 ultra Foto: Audi Audi A6 ultra
Audi in RAC sta uspela in postavila nov Guinnessov rekord v izzivu vožnje čez čim več držav z eno polno posodo goriva. Audi A6 ultra se je ustavil šele v 14 državi na poti.
Oglej si celoten članek

V ekipi sta bila novinar Andrew Frankel in dirkačica Rebecca Jackson, ki sta rekord lovila z modelom audi A6 z štirivaljnim 2.0 TDI dizelskim agregatom z 140 kilovatov moči (190 KM) in oznako ultra, ki je rezervirana za najbolj ekonomične Audijeve modele.

Skrbno načrtovano pot sta začela na Nizozemskem in nadaljevala mimo mest in avtocest proti Belgiji, Luksemburgu, Franciji, Švici, čez Lihtenštajn, nadaljevala v Avstriji, Nemčiji in Italiji, prevozila sta Slovenijo, Hrvaško, Bosno, Srbijo in s prazno posodo za gorivo pot končala na Madžarskem, ki je bila 14 država na poti.

Pot je trajala 28 ur, s polno posodo za gorivo (73 litrov) pa sta uspela prevoziti 1.865 kilometrov. Pri tem je bila povprečna hitrost 80 km/h, povprečna zabeležena poraba goriva pa 3,7 litra na 100 kilometrov.

Zaradi zaprtega tunela čez prelaz

Kljub načrtovanju sta morala na poti improvizirati. Znašla sta se tako v cestnih zastojih, kot pred zaprtim tunelom, tako, da sta morala obvoz narediti čez gorski prelaz. "Zadnji kilometri do meje z Madžarko so bili napeti. 26 kilometrov pred Madžarsko mejo je števec dosega vozila kazal nič kilometrov, a smo uspeli," je dejal koordinator poti Simon Williams.

Prav tako vozilo, audi A6 ultra, smo pred kratkim na testu preizkusili tudi na zurnal24.si, le da smo mi preizkusili karavansko izvedenko avant in ne limuzinsko. Kakšno porabo smo izmerili na testu, si lahko na avtomoto straneh preberite v torek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • h3o
    16:03 14. Junij 2015.

    73/18,65=3,91L/100km

  • 13:55 14. Junij 2015.

    no z avantom in avtomatskim menjalnikom, uklopljen radio in klima,.. pa še mestna vožnja,obcasne kratke razdalje, preganjanje po ac ima …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.