Avto
57 ogledov

Audi A6 ultra v Sloveniji ni ostal na cesti

Audi A6 ultra
1/4
Audi
Audi in RAC sta uspela in postavila nov Guinnessov rekord v izzivu vožnje čez čim več držav z eno polno posodo goriva. Audi A6 ultra se je ustavil šele v 14 državi na poti.

V ekipi sta bila novinar Andrew Frankel in dirkačica Rebecca Jackson, ki sta rekord lovila z modelom audi A6 z štirivaljnim 2.0 TDI dizelskim agregatom z 140 kilovatov moči (190 KM) in oznako ultra, ki je rezervirana za najbolj ekonomične Audijeve modele.

Skrbno načrtovano pot sta začela na Nizozemskem in nadaljevala mimo mest in avtocest proti Belgiji, Luksemburgu, Franciji, Švici, čez Lihtenštajn, nadaljevala v Avstriji, Nemčiji in Italiji, prevozila sta Slovenijo, Hrvaško, Bosno, Srbijo in s prazno posodo za gorivo pot končala na Madžarskem, ki je bila 14 država na poti.

Pot je trajala 28 ur, s polno posodo za gorivo (73 litrov) pa sta uspela prevoziti 1.865 kilometrov. Pri tem je bila povprečna hitrost 80 km/h, povprečna zabeležena poraba goriva pa 3,7 litra na 100 kilometrov.

Zaradi zaprtega tunela čez prelaz

Kljub načrtovanju sta morala na poti improvizirati. Znašla sta se tako v cestnih zastojih, kot pred zaprtim tunelom, tako, da sta morala obvoz narediti čez gorski prelaz. "Zadnji kilometri do meje z Madžarko so bili napeti. 26 kilometrov pred Madžarsko mejo je števec dosega vozila kazal nič kilometrov, a smo uspeli," je dejal koordinator poti Simon Williams.

Prav tako vozilo, audi A6 ultra, smo pred kratkim na testu preizkusili tudi na zurnal24.si, le da smo mi preizkusili karavansko izvedenko avant in ne limuzinsko. Kakšno porabo smo izmerili na testu, si lahko na avtomoto straneh preberite v torek.

Komentarjev 2
  • h3o 16:03 14.junij 2015.

    73/18,65=3,91L/100km

  • 4krogci 13:55 14.junij 2015.

    no z avantom in avtomatskim menjalnikom, uklopljen radio in klima,.. pa še mestna vožnja,obcasne kratke razdalje, preganjanje po ac ima realno porabo 6l. Če ga pa šparaš in se vozis 100km/h po ac in maš vse izklopljeno se pa da ...prikaži veča dobit taka poraba.