Avto
41 ogledov

Po enem tednu spet najhitrejši na svetu

Bugatti veyron super sport Žurnal24 main
Bugatti veyron super sport le en teden ni bil najhitrejši serijski avtomobil na svetu. Potem ko so mu pri Guinnessovi knjigi svetovnih rekordov naslov odvzeli, so mu ga zdaj po le enem tednu spet vrnili.

Bugatti veyron super sport je vse do petka, 5. aprila, veljal za najhitrejši avto na svetu, a so pri Guinnessu menili, da najvišja hitrost 431,072 km/h, ki jo je dosegel na testiranjih julija 2010, ne ustreza serijskim primerkom vozila.

Rekord naj ne bi bil v skladu z uradnimi predpisi knjige rekordov, saj so pri Bugattiju zaradi nevarnosti poškodbe pnevmatik pri najvišji hitrosti na vseh 30 serijskih primerkih, ki so jih od leta 2010 že izročili kupcem, najvišjo hitrost omejili na 415 km/h. Pri Bugattiju so vztrajali, da je njihov model še vedno najhitrejši serijski avtomobil na svetu in da so pri Guinnessu vedeli, da so pri postavljanju hitrostnega rekorda izključili omejevalnik hitrosti.

Zdaj so se s pepelom posuli tudi pri Guinnessu, kjer so v sporočilu za javnost zapisali: "Po podrobni analizi, za katero smo zaprosili številne strokovnjake, pri Guinnessovi knjigi rekordov z veseljem sporočamo, da priznavamo Bugattijev rekord."

Spremembe na modelu, ki je na stezi postavil rekord, ne vplivajo na osnovni dizajn avtomobila ali pogonski agregat, zato so mu vrnili prestižni naziv, še sporočajo iz knjige rekordov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.