Audi exeu še vedno za zgled

Foto: Seat Seat exeo Foto: Seat Seat exeo Foto: Seat Seat exeo Foto: Seat Seat exeo Foto: Seat Seat exeo Foto: Seat Seat exeo Foto: Seat Seat exeo Foto: Seat Seat exeo Foto: Seat Seat exeo Foto: Seat Seat exeo Foto: Seat Seat exeo Foto: Seat Seat exeo
Seat bo na avtosalonu v Frankfurtu predstavil osveženi model exeo, ki bo na ogled v obeh karoserijskih izvedenkah. V primerjavi z aktualnim modelom bo bolj dinamično in športno oblikovan, z dodelano notranjostjo in izboljšanim dvolitrskim TDI-motorjem.
Oglej si celoten članek

Od jeseni bo seat exeo na tržišču dostopen s prenovljeno podobo. Španska limuzina D-segmenta prinaša bolj športen videz, še vedno pa opozarja na vez z Audijem. Na prvi pogled je opaziti bolj prefinjene sprednje in zadnje žaromete z LED-osvetlitvijo po vzoru Audija, nova je maska hladilnika, kot tudi platišča, ki so 17- in 18-palčna.

Manj izpustov, nižja poraba
Izboljšali so tudi notranjost. Kupci si bodo lahko omislili sedeže, oblečene v usnje, prenovljen in v usnje oblečen je tudi športni volanski obroč, ki spominja na tiste iz premium vozil. 4,66 metra dolga limuzina ponuja prostor petim, karavanska ST-različica pa ponuja več prostora s prtljažnikom prostornine 442 litrov, ki ga je mogoče povečati na 1354 litrov. Obstoječi dvolitrski TDI-motor z vbrizgom common-rail je izboljšan in zdaj v ozračje izpusti 7 g CO2/km manj kot prej. Izvedenka z močjo 88 kilovatov (120 KM) v kombinaciji z ročnim menjalnikom v zrak izpusti 129 g CO2/km, pri karavanskem modelu pa 132 g/km. Povprečna poraba goriva je prav tako nižja, za limuzino je 5,2 L/100 km, karavan porabi 0,1 litra več.

Menjavanje prestav na volanu
Seat kot alternativo ročnemu menjalniku ponuja menjalnik multitronic s prestavnimi ročicami na volanskem obroču. Opcijsko je na voljo za različico z 2.0 TDI-motorjem s 105 kilovati in 2.0 TSI s 147 kilovati. Kupcem bo še naprej na voljo vstopni bencinski 1.8 TSI-motor v izvedenki z 88 kilovati moči (120 KM).

Sedem zračnih blazin
Kot del standardne opreme je vključenih sedem zračnih blazin, tudi za kolena, ESP, ABS ... Oprema hi-tech, ki je na voljo za doplačilo, je obsežna, na seznamu pa so med drugim navigacijski sistem, biksenonski žarometi in ozvočenje Bose.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.