Audi je presenetil s šestvratnim A8

Foto: Audi Audi A8L extended Foto: Audi Audi A8L extended Foto: Audi Audi A8L extended Foto: Audi Audi A8L extended Foto: Audi Audi A8L extended Foto: Audi Audi A8L extended Foto: Audi Audi A8L extended Foto: Audi Audi A8L extended Foto: Audi Audi A8L extended
Audi je za posebnega kupca izdelal podaljšanega A8. Takšnega s šestimi vrati.
Oglej si celoten članek

Audi A8L extended je dolg kar 6,36 metra, kar je 1,09 metra več od običajnega A8. Zanimivo pri njemu je več stvari. Najbolj to, da so ga bili pripravljeni izdelati kar pri Audiju, saj ponavadi takšne predelave sodijo v domeno specializiranih delavnic. 

Avto je umetno podaljšan z dodatnim odsekom aluminijeve konstrukcije, seveda ustrezno okrepljene. Medosna razdalja je daljša za kakšen meter.Tako vrat je tudi sedežev šest, vsi potniki gledajo v smeri vožnje, v drugi in tretji vrsti pa jim je nudeno identično udobje. Nad glavami štirih petičneže se razteza ogromna panoramska streha. 

V šestvratnemu audiju deluje V6 TFSI 3,0 motor z 228 kW (310 KM). Kljub velikosti je avto po njegovi zaslugi hiter, saj pospeši do stotice že po 7,1 sekundah. Si je pa mogoče predstavljati, da avto ni namenjen ravno vožnji po kakšnih ozkih serpentinah do gorskih predsedniških rezidenc.

Kdo je kupec enega in edinega primerka, ni znano, prav tako niti vzgibi za takšno naročilo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.