Avto
32 ogledov

Audi je presenetil s šestvratnim A8

Audi A8L extended
1/9
Audi
Audi je za posebnega kupca izdelal podaljšanega A8. Takšnega s šestimi vrati.

Audi A8L extended je dolg kar 6,36 metra, kar je 1,09 metra več od običajnega A8. Zanimivo pri njemu je več stvari. Najbolj to, da so ga bili pripravljeni izdelati kar pri Audiju, saj ponavadi takšne predelave sodijo v domeno specializiranih delavnic. 

Avto je umetno podaljšan z dodatnim odsekom aluminijeve konstrukcije, seveda ustrezno okrepljene. Medosna razdalja je daljša za kakšen meter.Tako vrat je tudi sedežev šest, vsi potniki gledajo v smeri vožnje, v drugi in tretji vrsti pa jim je nudeno identično udobje. Nad glavami štirih petičneže se razteza ogromna panoramska streha. 

V šestvratnemu audiju deluje V6 TFSI 3,0 motor z 228 kW (310 KM). Kljub velikosti je avto po njegovi zaslugi hiter, saj pospeši do stotice že po 7,1 sekundah. Si je pa mogoče predstavljati, da avto ni namenjen ravno vožnji po kakšnih ozkih serpentinah do gorskih predsedniških rezidenc.

Kdo je kupec enega in edinega primerka, ni znano, prav tako niti vzgibi za takšno naročilo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.