Audi ustavil prodajo treh svojih modelov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Po vsej Evropi, tudi v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Audi je julija ustavil proizvodnjo treh svojih modelov na bencinski mogon: različice S4, S5 in A4 2,0 TFSI (različica s 140 kW). Razlog, ki ga navajajo v Ingolstadtu, je "zmerno povišanje vrednosti pri porabi," navaja Wirtschafts Woche, ki je zgodbo prvi razkril.

In res, tudi v slovenskem konfiguratorju Audija ta hip omenjenih treh modelov ni mogoče sestaviti, medtem ko jih ceniki še vedno vsebujejo. 

Pri Audiju so namreč opravili strožje teste za izpuste, pri tem pa pri omenjenih treh vozilih zapazili preseganje toleranc. 

Test Ko je govora o tehniki, audi A4 preskoči vse ostale limuzine

A5/S5 Audi A5 želi iz slovenskih cest napraviti dinamični poligon

Očitno je vse dogajanje v zvezi z afero Dieselgate, v kateri je aktivno udeležen tudi Audi, vodilne pripeljalo do tega, da so v izogib kaznim in novim škandalom ustavili prodajo. Za omenjene modele bodo pristojni nemški urad KBA na novo zaprosili za postopek homologacije. Na podlagi tega bodo lahko tudi znova zagnali prodajo po vsej Evropi. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:31 7. Avgust 2017.

    AUDi ali W je isti šmoren,dobri avti ampak požrešni,zdaj očitno pa v vodstvu ne dobijo mastne zaslužke pa se to …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.