Audi je elektriko spustil še v kupeja

Foto: Audi Audi Q4 sportback e-tron Foto: Audi Audi Q4 sportback e-tron Foto: Audi Audi Q4 sportback e-tron Foto: Audi Audi Q4 sportback e-tron Foto: Audi Audi Q4 sportback e-tron Foto: Audi Audi Q4 sportback e-tron
Audi Q4 sportback e-tron je drugi električar podobnega imena iz Ingolstadta z dosegom do 500 kilometrov.
Oglej si celoten članek

Audi je predstavil koncept povsem novega električnega avta. 4,6 metra dolg Q4 sportback e-tron že z imenom pove, kam bo sodil in kaj od njega lahko pričakujemo v serijski proizvodnji, ki se bo zgodila prihodnje leto. Zvesto se navezuje na lani predstavljenega Q4 e-tron, le da je seveda kupejevsko zašiljen. Tako klasični Q4 e-tron kot coupe bosta na ceste zapeljala istočasno, po zagotovilih iz Audija pa sta oba koncepta že 90 odstotno oblikovana tako, kot bosta izgledala tudi kot serijska modela.

Foto: Audi Audi Q4 sportback e-tron Foto: Audi Audi Q4 sportback e-tron

Tudi Q4 sportback e-tron je zgrajen na MEB platformi, vsaj kakšno leto ali dve pa bo to najmanjši električni audi. Po merah je sportback skoraj poravnan s klasičnim Q4, le nekoliko nižji je, medosje pa ostaja dolgo 2,77 metra. 

Avto poganjata dva elektromotorja, vsak na svoji osi, ki skupaj zmoreta 225 kW moči. Večino časa deluje le zadnji motor, po potrebi ali na željo se priklopi še prednji. Do 100 km/h avto pospeši v 6,3 sekunde, najvišja hitrost je 180 km/h. Ne sliši se ravno razgrajaško, a pri Audiju pravijo, da ima prednost učinkovitost. Če avto uporablja oba elektromotorja, je doseg po WLTP 450 km, če uporablja le zadnji motor, pa do 500 km. 

Baterija ima kapaciteto 82 kWh in se lahko polni z močjo do 125 kW. Takrat je za 80-odstotno napolnjenost dovolj pol ure.

Notranjost je pri sportbacku skoraj enaka kot pri klasičnem Q4, minimalistično digitalizirana in v dobršni meri izdelana iz recikliranih materialov. Sredinski zaslon meri 12,3 palcev, dodana je tehnologija obogatene resničnosti. Audi je storil za današnje čase pogumno potezo, saj je za klimatizacijo pustil fizične tipke.

Foto: Audi Audi Q4 sportback e-tron Foto: Audi Audi Q4 sportback e-tron

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.