Avto, ki bo letos bežal pred Hamiltonom, Leclercuđom, Versatppnom, ...

Foto: Mercedes-AMG Mercedes-AMG F1 safety car Foto: Mercedes-AMG Mercedes-AMG F1 safety car Foto: Mercedes-AMG Mercedes-AMG F1 safety car Foto: Mercedes-AMG Mercedes-AMG F1 safety car Foto: Mercedes-AMG Mercedes-AMG F1 safety car Foto: Mercedes-AMG Mercedes-AMG F1 safety car Foto: Mercedes-AMG Mercedes-AMG F1 safety car Foto: Mercedes-AMG Mercedes-AMG F1 safety car Foto: Mercedes-AMG Mercedes-AMG F1 safety car
Mercedes je predstavil izgled varnostnega avta za najbolj nenavadno sezono letošnjega leta.
Oglej si celoten članek

Mercedes-AMG GT R F1 Safety car se bo uradno predstavil ta vikend na Veliki nagradi Avstrije, saj bo v Spielbergu sploh prva dirka te najbolj nenavadne sezone v zgodovini najhitrejšega motošporta. 

Ob tej priložnosti je Mercedes avto, ki bo narekoval tempo dirkačem, nekoliko oblikovno predrugačil glede na dogodke, ki so se dogajali po svetu v zadnjih mesecih, od smrtonosne pandemije do protestov zaradi rasnega razlikovanja. 

Tako bo imel avto napis WeRaceAsOne - Dirkamo kot eni. Zraven je dodana mavričasta podlaga, ki simbolizira strpnost med rasami in nazori. 

Foto: Mercedes-AMG Mercedes-AMG F1 safety car Foto: Mercedes-AMG Mercedes-AMG F1 safety car

Sicer pa GT R F1 ni doživel kakšnih posebnih tehničnih sprememb, saj jih niti ne potrebuje. Tako kot ob premieri pred dvema letoma ga poganja V8 z dvema turboma, ki na zadnji kolesni par prenaša 430 kW moči (585 KM) ion 705 Nm navora. Avto do 100 km/h pospeši v 3,6 sekunde, najvišja hitrost je 318 km/h. Ker pa je na pistah F1 še veliko bolj pomembna odlična lega in zavore, ima poseben AMG aerodinamični paket in visokozmogljive keramične zavore. 

Poleg varnostnega avta ima pomembno vlogo v karavani F1 tudi uradni zdravniški avto, ki mora v primeru nesreče kar najhitreje na njeno mesto pripeljati uradno zdravniško osebje. Letov bo to funkcijo opravljal AMG V63 S estate. 

Foto: Mercedes-AMG Mercedes-AMG F1 safety car

Za zdaj samo evropske dirke

Na dirkališču Red Bull bodo tekmovalci v močno spremenjenem koledarju dirk tekmovali dva zaporedna julijska vikenda. Že 19. julija bo VN Madžarske na Hungaroringu, 2. in 9. avgusta pa bosta VN Velike Britanije. 16. avgusta bodo tekmovalci v Španiji, 30. avgusta na slovitem Spa Francorchampsu, 6. septembra pa v italijanski Monzi. 

Tekme bodo vsaj na začetku brez gledalcev. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.