Avto, za katerega so Slovenci stali v vrsti, ostaja naprodaj

Foto: PRIMA
Foto: PRIMA
Iz Volkswagna so sporočili, da kljub generacijski menjavi še ne bodo ustavili ponudbe električnega e-golfa, saj imajo z njegovim naslednikom ID.3 nepredvidene težave, ki so odložile njegovo uvedbo na trg.
Oglej si celoten članek

Poleg težav z ID.3, te so predvsem softverske narave, se Volkswagen, tako kot vsi drugi proizvajalci avtomobilov, sooča tudi z zaostrenimi evropskimi okoljskimi merili. Ker jih brez električnega avtomobila ne bo mogel doseči, e-golf pa je poleg manjšega e-upa, ki tudi ni na voljo v neomejenih številkah, kot električni predstavnik spodnjega srednjega razreda glavni pogoj za to, ostaja do nadaljnjega v ponudbi.

Statistično gledano je bil e-golf v Sloveniji konec lanskega leta uspešnica. Kot nam je povedal bralec, ki je želel ostati neimenovan, so ljudje za električnega e-golfa konec leta stali v vrsti. Razprodan naj bi bil v enem dnevu. To dokazujejo tudi registracije, saj je bilo od 167 registriranih 100-odstotno električnih vozil v februarju kar 86 VW e-golfov.
 

Foto: PRIMA VW e-golf

VW revolucija Volkswagen ID 3 je novi golf in hrošč obenem

Volkswagen e-golf naj bi se po prvotnih načrtih svojemu nasledniku ID.3 umaknil že poleti, a zaradi težav s softverom, verjetno pa tudi zaradi težav s korona virusom, e-golf ostaja vsaj še do začetka novembra. Zadnja naročila zanj naj bi Volkswagen sicer sprejemal do drugega oktobra.

Test E-avtov Največji test električnih avtov v Sloveniji doslej

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:02 7. April 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 12:05 7. April 2020.

    A ta jajca se še kar proizvajajo?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.