Avto, zaradi katerega marsikdo ne bo izbral Nemca

Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson Foto: MatijaJanežič hyundai tucson
Hyundai je k nam pripeljal avto, s katerim si upa več.
Oglej si celoten članek

Na slovenskih cestah smo prvič preskusili hyundai tucson, ki je vstopil že v četrto generacijo po letu 2004. 

Hyundai tucson se je v dobrem desetletju uveljavil kot najbolj uspešni športni terenec te znamke, ki so ga po vsem svetu prodali v več kot sedem milijonih primerkov, v Evropo pa jih je pripeljalo kar 1,4 milijona. Novinec torej stopa v velike čevlje.

Avto Takšen je rekreativni športnik med SUV-i

Foto: MatijaJanežič hyundai tucson

Z novo generacijo se tucson močno razlikuje od njegovega predhodnika in z njim v bistvu nima veliko skupnega razen imena in uvrstitve v avtomobilski razred. Njegove karoserijske oblike izhajajo iz novega oblikovnega jezika »senzualna športnost«, ki so mu dodali nekaj drznih potez v slogu »parametrična dinamičnost«, za katere je značilna precejšnja ostrina s kupejevskim pridihom. Izstopa predvsem prednji del, kjer ugasnjenih žarometov skoraj ne vidimo, saj so popolnoma integrirani v masko hladilnika.

Vse to ima! Povsem novi tucson je razlog, da mora Nemce začeti zelo skrbeti

Tucson bo na voljo v devetih barvah karoserije, ki jih bo mogoče vse kombinirati v dvobarvno različico s streho sive ali črne barve. Tudi notranjost je na voljo v treh barvnih kombinacijah ter s tekstilnimi ali usnjenimi sedeži ter s 64 kombinacijami ambientalne osvetlitve.

Avto Sveži predstavnik umirajoče avtomobilske vrste

Foto: MatijaJanežič hyundai tucson

Notranjost je sicer manj ostra in zelo prečiščena ko v predhodniku, izstopajo pa predvsem digitalni merilniki in velik zaslon, preko katerega poteka večina komunikacije med voznikom in avtomobilom ter infozabavnimi pripomočki. Pri Hyundaiju izpostavljajo tudi k človeku usmerjeno pametno tehnologijo, v okviru katere je možna tudi uporaba pametnega telefona v vlogi ključa s pomočjo tehnologije NFC. Obširen je tudi nabor asistenčnih pripomočkov, ki omogočajo tudi polsamodejno vožnjo.

Avto Korejci zgradili osnovo, okoli katere bodo nastali napredni avti

Tucson je tudi eden najbolj elektrificiranih avtomobilov v svojem razredu, saj je na voljo v hibridni kot tudi  priključno-hibridni različici, poleg njiju pa je na voljo tudi vrsta blago hibridiziranih motorjev na notranje zgorevanje. Te bosta sicer zastopala 1,6-litrski turbobencinski motor z močmi 150 ali 180 'konjev' ter1,6-litrski turbodizelski motor z močmi 115 in 136 'konjev'. Razen obeh šibkejših bodo motorji opremljeni z 48-voltno blago hibridno tehniko.

Foto: MatijaJanežič hyundai tucson

Za najcenejši tucson z 1,6-litrskim turbobencinskim motorjem in prednjim pogonom bo treba  Sloveniji odšteti najmanj 22.490 evrov, za osnovno turbodizelsko različico pa 24.790 evrov. Tucson s štirikolesnim pogonom bo stal najmanj 24.390 v bencinski ali 31.190 evrov v turbodizelski izvedbi. Slovenski uvoznik pričakuje, da bodo v letu 2021 prodali okrog 600 novih tucsonov.

Avto Električni korejec se preriva v ospredje

Foto: MatijaJanežič hyundai tucson

Novo pri nas Prenovljenega hyundai i30 ni težko prepoznati

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:46 11. December 2020.

    pravi lepotec

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.