Avtomobil, ki mu ne bo zmanjkalo goriva

Foto: EPA
Foto: EPA
Volvo naj bi razvijal nov sistem, ki bo omogočil, da bi doma ali kje drugje parkirano vozilo, z gorivom napolnili drugi.
Oglej si celoten članek

Ne gre za neko veliko revolucijo, pač pa Volvo neuradno razvija sistem, povezan z uporabo pametne mobilne tehnologije.

Po pisanju Daily Maila sistem deluje tako, da ko avtomobil sam zazna, da je nivo goriva v posodi nizek, pošlje signal pooblaščeni mobilni bencinski postaji, ki bo s pomočjo navigacije našla vozilo in ga napolnilo z gorivom. Na mobilni točilni postaji bi dobili enkratno geslo za odklepanje pokrovčka za dostop do posode za gorivo. Lastnik bi v tem času lahko počel druge stvari in ne bi po nepotrebnem izgubljal čas, ali pa si mazal rok s točenjem goriva.

Pri Volvu so zelo skrivnosti, saj je direktor tehnologij Klas Bendrik na vprašanje o razvoju omenjene tehnologije za Daily Mail odgovoril le z "morda". Pojasnil je, da napredek pametnih telefonov res odpira nove možnosti povezovanja avtomobila in uporabnika.

Bendrik je pojasnil, da so s kurirsko službo že preizkušali sistem, ki bi omogočal, da bi voznikom dostavili paket do njihovega avtomobila in ne do stanovanja. To bi bilo uporabno predvsem pri uporabnikih, ki so zaposleni v podjetjih, kjer je prepovedano, da ljudje prevzemajo pošiljke v službi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • mph
    10:56 5. Februar 2015.

    Bedarija na kubik, s kakšnimi neumnostmi se ukvarjajo. In koliko goriva in onesnaževanja bodo povzročale te mini cisterne. Se bo …

  • 10:47 5. Februar 2015.

    Še ena stvar, da jo heker ukrade, bencin mislim.

  • 08:29 5. Februar 2015.

    Nič drugega kot spodpiranje lenobe. Črpalke so na vsakih 30 km in vsi se vozimo mimo njih, tankanje pa zahteva …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.