Avto
23 ogledov

Avtomobil, ki mu ne bo zmanjkalo goriva

Tankanje avtomobila EPA
Volvo naj bi razvijal nov sistem, ki bo omogočil, da bi doma ali kje drugje parkirano vozilo, z gorivom napolnili drugi.

Ne gre za neko veliko revolucijo, pač pa Volvo neuradno razvija sistem, povezan z uporabo pametne mobilne tehnologije.

Po pisanju Daily Maila sistem deluje tako, da ko avtomobil sam zazna, da je nivo goriva v posodi nizek, pošlje signal pooblaščeni mobilni bencinski postaji, ki bo s pomočjo navigacije našla vozilo in ga napolnilo z gorivom. Na mobilni točilni postaji bi dobili enkratno geslo za odklepanje pokrovčka za dostop do posode za gorivo. Lastnik bi v tem času lahko počel druge stvari in ne bi po nepotrebnem izgubljal čas, ali pa si mazal rok s točenjem goriva.

Pri Volvu so zelo skrivnosti, saj je direktor tehnologij Klas Bendrik na vprašanje o razvoju omenjene tehnologije za Daily Mail odgovoril le z "morda". Pojasnil je, da napredek pametnih telefonov res odpira nove možnosti povezovanja avtomobila in uporabnika.

Bendrik je pojasnil, da so s kurirsko službo že preizkušali sistem, ki bi omogočal, da bi voznikom dostavili paket do njihovega avtomobila in ne do stanovanja. To bi bilo uporabno predvsem pri uporabnikih, ki so zaposleni v podjetjih, kjer je prepovedano, da ljudje prevzemajo pošiljke v službi.

Komentarjev 4
  • mph 10:56 05.februar 2015.

    Bedarija na kubik, s kakšnimi neumnostmi se ukvarjajo. In koliko goriva in onesnaževanja bodo povzročale te mini cisterne. Se bo ta izum lahko pridružil tem: http://www.moski.si/lifestyle/tehnika/najbolj-nekoristni-in-neumni-roboti-kar-so-jih-izumili-video/

  • Papaja Popi 10:47 05.februar 2015.

    Še ena stvar, da jo heker ukrade, bencin mislim.

  • slajan 08:29 05.februar 2015.

    Nič drugega kot spodpiranje lenobe. Črpalke so na vsakih 30 km in vsi se vozimo mimo njih, tankanje pa zahteva par minut. Tudi bo moral dostavo goriva k avtomobilu nekdo plačati. Tudi ekologi bi verjetno bili proti, da se potroši ...prikaži več 5 litrov goriva, da ga na x lokacijo dostavite 30 litrov.Po moje neumen predlog.