Avto
41 ogledov

Volvo gre na teren z limuzino

Volvo S60 cross country
1/8
Volvo
Imate že dovolj najrazličnejših podrazredov, nišnih različic in skrižanih modelov? Nič ne pomaga, Volvo je izumil še enega - terensko limuzino v obliki modela S60 cross country.

Volvo je nov model potrdil za skorajšnji avtosalon v Detroitu, uradne fotografije pa so pospremili s komentarjem, da gre za prvo limuzino s terenskim videzom na svetu, s katero želijo "na novo raziskati trg." Kot utemljejujejo Švedi, bo terenska limuzina ponudila povsem "unikatne možnosti avanture in vsestranskosti v zelo športni obliki."

Tako kot na videz bolj smiselen terenski karavan V60 cross country je tudi limuzina dvignjena od tal za 65 milimetrov in ima 4x4 pogon, čeprav bo v Evropi na voljo tudi zgolj s sprednjim pogonom. Serijska bodo 18-palčna platišča in pnevmatike z višjim profilom v prid udobja na luknjastih cestah. 

Avto bosta poganjala dva motorja, oba iz nove palete Volvovih agregatov. Dvolitrski T5 bencinar zmore 186 kW (254 KM), dizelski D4 pa 140 kW (190 KM), a slednji le s prednjim pogonom. Kasneje naj bi bil na voljo tudi starejši petvaljnik D4 (2,4 litra) s 4x4 pogonom.

Če se bo avto izkazal za uspešnega, bodo zgledu gotovo sledili tudi drugi proizvajalci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.