Avto
28 ogledov

V60 cross country za čez drn in strn

Volvo V60 cross country
1/7
Volvo
Iz švedske prihaja nova kombinacija karavana in polterenca. Volvo V60 cross country obljublja, da mu stranpoti ne bodo tuje.

Švedska znamka ima že dolgo tradicijo mešanja off-roada in karavanov, pravzaprav je bila takratna generacija modela V70 pred 17 leti eden prvih tovrstnih izdelkov na trgu. Sedaj je podoben tretma prejel še nekoliko manjši karavan V60, s čimer se bo zoperstavil modelom, kot so audi A4 allroad, škoda octavia scout, opel insignica cross-country ali VW passat alltrack.

Tako kot vsi navedeni ima tudi V60 CC dvignjeno podvozje, v tem primeru za dodatnih 65 milimetrov. Seveda ne manjka plastična zaščita blatnikov in še nekaj drugih rešitev, ki avto ščitijo pred modricami. Avto bo imel 18 ali 19-palčna platišča.

Znotraj je sprememb pravzaprav najmanj, le sedeži so dobili rjave šive. Serijski bo sistem za nadzarovani spust.

"Terenski" V60 bo na voljo s pestro paleto novih štirivaljnih motorjev, a bodo vsi gnali le prvi par koles. Za 4x4 pogon bo treba poseči po dobrem starem petvaljniku D4 s 133 kW (181 KM) moči. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.