Avtomobil za zasvojene s Facebookom

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pri Mercedes-Benzu pravijo, da bodo v svoje modele kmalu začeli vgrajevati sistem AFP/PXL, ki bo med drugim omogočal spremljanje Facebook profila. Ta bo temeljil na varni uporabi, voznikom pa ne bo treba vnašati sporočil.
Oglej si celoten članek

Nemci bodo na razstavi novih tehnologij v Las Vegasu predstavili posebno različico družabnega omrežja, ki ga bodo vgrajevali v avtomobile. To ne bo enaka različica, kot na pametnih telefonih in računalnikih, pač pa bo ponujala osnovne storitve za voznike, ki bodo uporabne za komunikacijo z lokalnimi prijatelji, oziroma za posel.

"Avtomobili imajo vse bolj inteligentne zaslone. Pričakovati je, da bo vse več proizvajalcev avtomobilov kmalu želelo vzpostaviti sistem družbenega omrežja tudi v avtomobilih," pravi Dan Rose iz Facebooka in dodaja, da bodo Facebook povezali z navigacijsko napravo, tako da bo uporabnik vsak trenutek vedel, koliko je oddaljen od prijateljev. Na vprašanje o varni uporabi pa Rober Policano iz Mercedes-Benza odgovarja, da sistem ne bo nič bolj moteč kot radio ali navigacija. Voznik namreč teksta ne bo vpisoval sproti, pač pa bo tekst pripravljen in vnesen že predhodno, voznik jih bo moral zgolj objaviti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.