Avto
12 ogledov

Avtomobil za zasvojene s Facebookom

Da internet v avtomobilu zelo dobro deluje, smo se prepričali z obiskom spletne Žurnal24 main
Pri Mercedes-Benzu pravijo, da bodo v svoje modele kmalu začeli vgrajevati sistem AFP/PXL, ki bo med drugim omogočal spremljanje Facebook profila. Ta bo temeljil na varni uporabi, voznikom pa ne bo treba vnašati sporočil.

Nemci bodo na razstavi novih tehnologij v Las Vegasu predstavili posebno različico družabnega omrežja, ki ga bodo vgrajevali v avtomobile. To ne bo enaka različica, kot na pametnih telefonih in računalnikih, pač pa bo ponujala osnovne storitve za voznike, ki bodo uporabne za komunikacijo z lokalnimi prijatelji, oziroma za posel.

"Avtomobili imajo vse bolj inteligentne zaslone. Pričakovati je, da bo vse več proizvajalcev avtomobilov kmalu želelo vzpostaviti sistem družbenega omrežja tudi v avtomobilih," pravi Dan Rose iz Facebooka in dodaja, da bodo Facebook povezali z navigacijsko napravo, tako da bo uporabnik vsak trenutek vedel, koliko je oddaljen od prijateljev. Na vprašanje o varni uporabi pa Rober Policano iz Mercedes-Benza odgovarja, da sistem ne bo nič bolj moteč kot radio ali navigacija. Voznik namreč teksta ne bo vpisoval sproti, pač pa bo tekst pripravljen in vnesen že predhodno, voznik jih bo moral zgolj objaviti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.