Avto
113 ogledov

Tudi Slovenci na internet iz avta

Internet v avtu Shutterstock
BMW in Telekom sta združila moči in kot novost v Sloveniji ponudila dostop do interneta v dveh bavarskih modelih. V kibersvet je tako mogoče sedaj vstopati tudi med vožnjo.

Telekom Slovenije je prek brezžične Wi-Fi naprave modela X1 in serija 3 touring opremil z modulom za brezžični internet, tako da je v vozilu kadarkoli in kjerkoli v Sloveniji na voljo dostop do svetovnega spleta. Preko različnih podatkovnih naprav z vgrajenim Wi-Fi lahko po internetu brskajo kar štirje potniki hkrati.

Hitrost dostopa je do 21,6 Mb/s. Do interneta lahko prek Wi-Fi točke dostopajo tudi uporabniki, ki so naročniki drugega operaterja.

Na trgu sicer že dlje časa obstajajo naprave, s katerimi je mogoče prek podatkovne SIM kartice ustvariti Wi-Fi omrežje v kateremkoli avtomobilu. Čeprav je mogoče takšno napravo denimo kupiti celo pri hrvaških operaterjih, pa slovenski tega doslej še niso ponudili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.