Avtomobile bo izdeloval še en IT velikan

Foto: xiaomi
Foto: xiaomi
Kitajski Xiaomi je bil doslej znan po telefonih. Kmalu naj bi bil po avtih.
Oglej si celoten članek

Lastnik kitajskega koncerna Xiaomi Lei Jun je z vložkom v višini 1,3 milijarde evrov zaključil registracijo podjetja Xiaomi EV, ki bo razvijalo pametna električna vozila in podvojilo njihovo proizvodnjo. Xiaomi bo ob tem odkupil tudi podjetje za tehnologijo avtonomne vožnje Deepmotion Tech.

Lei je poslovno pobudo na področju električnih vozil napovedal konec marca, so sporočili iz koncerna.

Xiaomi se je v tej luči zavezal, da bo poskrbel za začetno naložbo v višini 10 milijard juanov (1,3 milijarde evrov) ter, da bo v naslednjih 10 letih v posel z električnimi vozili vložil približno 10 milijard ameriških dolarjev (8,45 milijarde evrov).

Lastnik koncerna, ki sicer slovi po pametnih telefonih, je prvo zavezo izpolnil, ekipo pa bo vodil sam.

Xiaomi je ob tem konec avgusta napovedal tudi nakup podjetja za tehnologijo avtonomne vožnje Deepmotion Tech, kar kaže, da se je začela skupina osredotočati na avtomobilsko industrijo.

Koncern je v drugem četrtletju ustvaril 87,8 milijarde juanov (11,5 milijarde evrov) prihodkov, kar predstavlja 64-odstotno medletno rast.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.