Avtomobili bodo na glas brali sms-sporočila

Foto: Ford
Foto: Ford
Novi Fordovi modeli bodo zmožni na glas prebirati tekstovna sporočila z mobilnih telefonov. Fordov komunikacijski sistem Sync s pomočjo povezave prek Bluetootha omogoča sinhronizacijo z mobilnim telefonom, uporabnike pa opozori, ko dobijo tekstovno sporočilo, in ga na glas tudi prebere.
Oglej si celoten članek

Pri Fordu menijo, da bodo s tem znatno znižali tveganje za nastanek prometne nesreče, saj naj bi bilo prav branje in pisanje tekstovnih sporočil med vožnjo med zelo pogostimi vzroki prometnih nesreče.

Poleg tega, da bo omogočeno prebiranje sporočil, bo lahko voznik ali voznica pošiljatelju na sporočilo odgovoril, ne da bi spustil volan iz rok. To bodo omogočila vnaprej napisana sporočila. Tehnologija bo v Fordovih modelih, razen v rangerju, na voljo že leta 2012, proizvajalec pa obljublja, da bo mogoče nadgraditi tudi starejša vozila, ki imajo vgrajen telekomunikacijski sistem Sync.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.