Avto
30 ogledov

Avtomobili bodo na glas brali sms-sporočila

Ford SYNC Ford
Novi Fordovi modeli bodo zmožni na glas prebirati tekstovna sporočila z mobilnih telefonov. Fordov komunikacijski sistem Sync s pomočjo povezave prek Bluetootha omogoča sinhronizacijo z mobilnim telefonom, uporabnike pa opozori, ko dobijo tekstovno sporočilo, in ga na glas tudi prebere.

Pri Fordu menijo, da bodo s tem znatno znižali tveganje za nastanek prometne nesreče, saj naj bi bilo prav branje in pisanje tekstovnih sporočil med vožnjo med zelo pogostimi vzroki prometnih nesreče.

Poleg tega, da bo omogočeno prebiranje sporočil, bo lahko voznik ali voznica pošiljatelju na sporočilo odgovoril, ne da bi spustil volan iz rok. To bodo omogočila vnaprej napisana sporočila. Tehnologija bo v Fordovih modelih, razen v rangerju, na voljo že leta 2012, proizvajalec pa obljublja, da bo mogoče nadgraditi tudi starejša vozila, ki imajo vgrajen telekomunikacijski sistem Sync.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.