Avto
17 ogledov

Čelno v zid pri 193 km/h

Ford focus na crash test Youtube
V britanski avtomobilistični oddaji Fifth Gear so prikazali videoposnetek testnega trka, pri katerem je avtomobil v betonski zid udaril z do zdaj najvišjo hitrostjo. Ford focus se je pri hitrosti 193 km/h dobesedno zalepil na prepreko.

Strokovnjaki Euro NCAP pri ocenjevanju varnosti vozil teste trčenj opravljajo pri hitrosti 64 km/h. V britanski televizijski oddaji Fifth Gear pa so se odločili, da naredijo najhitrejši crash test na svetu in v betonsko oviro avtomobil zapeljali pri hitrosti 193 km/h.

Pri tem so uporabili vitel, s pomočjo katerega so ford focus katapultirali proti betonskemu zidu. Vitel je imel šestnajstkrat večjo vlečno moč, kot na primer bugatti veyron. Voditelj oddaje Jonny Smith, ki je test nadzoroval, je dejal, da je hitrost avtomobila od 193 km/h do 0 km/h padla v vsega 68 milisekundah. Udarec v zid je voditelja dobesedno šokiral. Posledice udarca so bile fatalne, pa čeprav so pri testu uporabili cenejše lutke. Ellie Pearson iz združenja Break (zavora)
je test pohvalila, saj nazorno prikazuje, kakšne posledice prinaša prehitra vožnja. "Upam, da se bodo vsi, ki so posnetek gledali, zamislili, ko bodo v prihodnje sedli za volan," je dejala Paersonova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice