Avtomobili dobivajo ogromne ekrane

Medtem ko nekateri proizvajalci vozil v svojih modelih ekrane povečujejo palec za palec, so se pri Tesli odločili, da v svojem modelu ponudijo ogromen 17-palčni zaslon.
Oglej si celoten članek

Pri Tesli pravijo, da v električnih avtomobilih ne sme biti prostora za stikala. Po njihovem mnenju morajo biti vsi ukazi na voljo na zaslonu, občutljivem na dotik, zato so v prestižnem modelu S predstavili 17-palčni ekran, ki po diagonali meri 43 centimetrov. To je velikost, ki se lahko meri z Apllovimi iPadi. Zaslon je razdeljen na dve območji in omogoča enostaven nadzor prav vsakega segmenta modela S – od klimatske naprave in avdiosistema do interneta in s pomočjo Google Map tudi navigacije.

Programska oprema temelji na operacijskem sistemu Linux, pri Tesli pa izpostavljajo, da že sodelujejo s proizvajalci aplikacij, ki bi lastnikom omogočile enostaven prenos aplikacij, kot je to mogoče pri modernih mobilnih telefonih. Tudi slednji se enostavno povežejo s Teslinim ogromnim zaslonom. Posnetek Tesline novosti si lahko pogledate v videu zgoraj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.