Avto
73 ogledov

Avtomobili dobivajo ogromne ekrane

Teslin zaslon na dotik Tesla
Medtem ko nekateri proizvajalci vozil v svojih modelih ekrane povečujejo palec za palec, so se pri Tesli odločili, da v svojem modelu ponudijo ogromen 17-palčni zaslon.

Pri Tesli pravijo, da v električnih avtomobilih ne sme biti prostora za stikala. Po njihovem mnenju morajo biti vsi ukazi na voljo na zaslonu, občutljivem na dotik, zato so v prestižnem modelu S predstavili 17-palčni ekran, ki po diagonali meri 43 centimetrov. To je velikost, ki se lahko meri z Apllovimi iPadi. Zaslon je razdeljen na dve območji in omogoča enostaven nadzor prav vsakega segmenta modela S – od klimatske naprave in avdiosistema do interneta in s pomočjo Google Map tudi navigacije.

Programska oprema temelji na operacijskem sistemu Linux, pri Tesli pa izpostavljajo, da že sodelujejo s proizvajalci aplikacij, ki bi lastnikom omogočile enostaven prenos aplikacij, kot je to mogoče pri modernih mobilnih telefonih. Tudi slednji se enostavno povežejo s Teslinim ogromnim zaslonom. Posnetek Tesline novosti si lahko pogledate v videu zgoraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.