Avtomobili, ki jih ne bi smeli prodajati nikjer na svetu

Foto: Global NCAP
Foto: Global NCAP
To, da so varnostni standardi vozil povsem drugačni v Evropi, ZDA, Aziji ali Južni Ameriki, smo že večkrat pisali. To dokazujejo tudi testi konzorcija Global NCAP. Niti en avtomobil, ki je na prodaj v Indiji, in so ga preizkusili na zadnjem testu trčenj, ni dobil vsaj ene zvezdice za varnost. Video.
Oglej si celoten članek

Na evropski testih trčenj Euro NCAP so redka vozila, ki tudi v zaostrenih pogojih, ki jih postavlja evropski konzorcij, prejmejo tri zvezdice za varnost. Pet zvezdic za varnost je postal edini cilj vseh proizvajalcev avtomobilov, ki so prisotni v Evropi.

Povsem drugače je v Indiji. Na zadnjih testih Global NCAP so ocenjevalci vsem vozilom podelili nič zvezdic za varnost - v vseh pogledih varnosti.

Vozila, ki so jih testirali so bila hyundai eon, maruti-suzuki eeco in suzuki celerio, mahindra scorpio in nekaj modelov renaulta kwida. Iz Global NCAP so sporočili, da niti eden od testiranih avtomobilov s tako porazimi rezultati ne bi smeli prodajati nikjer na svetu. Iz Renaulta so že sporočili, da bodo takoj izboljašli izboljšali tehnične rešitve za vozila na vzhodnih trgih in izboljšali njihovo varnost.

hyundai eon


maruti-suzuki eeco


suzuki celerio
mahindra scorpio
renault kwid

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.