Avto
143 ogledov

Avtomobili, ki jih ne bi smeli prodajati nikjer na svetu

Global NCAP Global NCAP
To, da so varnostni standardi vozil povsem drugačni v Evropi, ZDA, Aziji ali Južni Ameriki, smo že večkrat pisali. To dokazujejo tudi testi konzorcija Global NCAP. Niti en avtomobil, ki je na prodaj v Indiji, in so ga preizkusili na zadnjem testu trčenj, ni dobil vsaj ene zvezdice za varnost. Video.

Na evropski testih trčenj Euro NCAP so redka vozila, ki tudi v zaostrenih pogojih, ki jih postavlja evropski konzorcij, prejmejo tri zvezdice za varnost. Pet zvezdic za varnost je postal edini cilj vseh proizvajalcev avtomobilov, ki so prisotni v Evropi.

Povsem drugače je v Indiji. Na zadnjih testih Global NCAP so ocenjevalci vsem vozilom podelili nič zvezdic za varnost - v vseh pogledih varnosti.

Vozila, ki so jih testirali so bila hyundai eon, maruti-suzuki eeco in suzuki celerio, mahindra scorpio in nekaj modelov renaulta kwida. Iz Global NCAP so sporočili, da niti eden od testiranih avtomobilov s tako porazimi rezultati ne bi smeli prodajati nikjer na svetu. Iz Renaulta so že sporočili, da bodo takoj izboljašli izboljšali tehnične rešitve za vozila na vzhodnih trgih in izboljšali njihovo varnost.

hyundai eon


maruti-suzuki eeco


suzuki celerio
mahindra scorpio
renault kwid

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.