Avtomobili, neprimerni za začetnike

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Starejši avtomobili niso primerni za voznike začetnike oziroma ljudi, ki so komaj pred kratkim pridobili vozniški izpit, poudarja strokovnjak za varnost v prometu Siegfried Brockmann.
Oglej si celoten članek

Vozniki začetniki bi v idealnem primeru vozili avtomobile, izdelane leta 2000 ali pozneje. To je pokazala opravljena raziskava združenja nemških zavarovalnic GDV. Strokovnjaki pravijo, da so novejši avtomobili voznikom bolj v pomoč zaradi sistemov zagotavljanja stabilnosti in pomoči vozniku.

Mlajši vozniki so tudi pogosteje udeleženi v prometnih nesrečah. Starejši avtomobili so varnostno manj ustrezni, zato njihovi vozniki v nesrečah utrpijo hujše poškodbe. Tudi zato bi bilo za mlade voznike bolje, da bi sedli za volan novejšega avtomobila, pravi Brockmann. Opozorilo je strokovnjak izrazil na srečanju strokovnjakov za varnost v prometu v mestu Goslar.

V Nemčiji je leta 2011 na cestah umrlo 1.986 ljudi. Od tega jih je bilo 522 starih od 18 do 24 let, kar predstavlja 26 odstotkov vseh žrtev, čeprav ta starostna skupina zajema le osem odstotkov celotne populacije.

Statistika še kaže, da vsak tretji kandidat v Nemčiji vozniškega izpita ne pridobi v prvem poskusu. Številni zato inštruktorje vožnje kritizirajo, češ da na izpit pošljejo ljudi, ki še niso pripravljeni na samostojno vožnjo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:29 7. Februar 2013.

    Ja treba je narediti čimveč šoferjev idiotov. No in takšni šoferji ne bodo več znali voziti, ko se jim bo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.