Avtomobilske znamke v boj za kolajne

Foto: BMW Bob Foto: Ferrari Bob Foto: Bobteamgb.org Bob
Rivalstvo med avtomobilskimi znamkami bo zelo prisotno tudi na olimpijskih igrah v Sočiju. BMW je tako pomagal razviti ultra hitri bob, VW si je zagotovil uradno sponzorstvo, svoj lonček je pristavil Ferrari ...
Oglej si celoten članek

Medtem ko je bil BMW uradni sponzor na letni olimpijadi v Londonu pred dvema letoma, se je tokrat moral zadovoljiti z bolj obrobno vlogo. Je pa Bavarcem svoj del žarometov uspelo osvojiti s tem, da so izdatno pomagali ameriški reprezentanci v dvosedem bobu, saj so zanjo razvili prav posebno "vozilo." BMW je k razvoju boba pripomogel s svojimi izkušnjami pri aerodinamiki in lahkih materialih. 

Tekma v bobu dvojcu bo sicer prava mala avtomobilska dirka, saj bosta neposredni tekmec BMW-ju v hitrem vozilu, ki dosega hitrosti okoli 150 km/h, kar Ferrari in McLaren. Znamenita italijanska znamka je pomagala pri razvoju boba za italijanski dvojec, medtem ko želi britanska znamka superšportnih vozil svoj zagon zadnjih let še podkrepiti s sodelovanjem z britanskim olimpijskim komitejem.

Za Rusijo je euro 4 dovolj dobro

Športniki in funkcionarji se bodo po prizoriščih vozili v 3.500 vozilih znamk Audi, Volkswagen in Škoda. Zanimivo je, da ob tem organizatorji poudarjajo ekološkost tega voznega parka, saj da imajo vsa vozila motorje z ekološkimi standardi euro 4 in 5, medtem ko je v Rusiji za nova vozila obvezen komaj standard izpuhov euro 3. Spomnimo, v EU bo letos začel veljati že standard euro 6 za vse nove modele na trgu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.