Barva zunanjosti, ki je Ferrari ne dovoli

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Katera je daleč najbolj popularna barva ferrarija? Rdeča, jasno. Znamka sicer omogoča, da si ga nabavite še v številnih drugih barvnih odtenkih, le eden je strogo prepovedan.
Oglej si celoten članek

Vse več proizvajalcev avtov višjega razreda omogoča veliko personalizacije pri sestavljanju novih avtov. Tudi pri barvah dajo kupcu možnost, da si izbere čisto svoj odtenek, pa naj bo še tako nenavaden. Kupec je kralj. 

Pri Ferrariju pa je ena barva prepovedana in jo ne bodo v tovarni nikoli uporabili, pa če stranka maha s še tako zajetnim šopom denarja - roza. "Preprosto ne sodi v našo filozofijo, če smo pošteni. To je naše pravilo. Nobene roza barve, nobenih pokemon ferrarijev," je za News dejal Herbert Appleroth, Ferrarijev regijski šef za Azijo in Avstralijo. 

"Obstajajo še nekatere druge barve, ki niso del našega DNK. Morda so to čudovite barve in bi kakšni drugi znamki delujejo prav v redu," je še pojasnil, da glede barv zunanjosti vodijo zelo strogo politiko. 

Kar dve tretjini vseh izdelanih ferrarijev nosi značilno rdečo barvo. Med pogostejšimi so še črna, rumena, zelena ... Nekateri kupci si izkdovekatere želje vseeno dajo svoj kupljeni ferrari naknadno prebarvati in roza je ena izmed bolj priljubljenih eksotik med zdolgočasenimi bogataši.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.