Bencin čistejši od dizla

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Gorivo. Raziskovalci so potrdili – dizelsko gorivo bolj onesnažuje ozračje.
Oglej si celoten članek

Študija znanstvenikov z Univerze v Kaliforniji je pokazala, da izpušni plini, ki nastajajo pri izgorevanju dizelskega goriva v avtomobilih, veliko bolj onesnažujejo ozračje kot izpušni plini, ki nastanejo pri izgorevanju bencina. Liter izgorelega dizelskega goriva v ZDA naj bi vseboval petnajstkrat več sekundarnih aerosolov.

 


Sekundarni aerosoli so majhni delci, ki se nalagajo v ozračju in lahko v velikih količinah vplivajo na podnebje, zmanjšajo vidljivost ali škodijo človekovemu zdravju.

Po besedah vodje raziskave Allena Goldsteina rezultati v prvi vrsti veljajo za Združene države Amerike in le pogojno za druge države, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:37 13. November 2012.

    A res , to pa nobeden do sedej ni pogruntal! Teli USA znanstveniki so pa res od vraga. Po stoletni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.