Bencinske postaje ogrožena vrsta

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Japonska ima danes več polnilnih mest za električna vozila kot bencinskih postaj, so sporočili iz japonskega avtomobilskega proizvajalca Nissan.
Oglej si celoten članek

Po podatkih Nissana je v deželi vzhajajočega sonca trenutno 40.000 polnilnih mest za električna vozila, ta številka pa vključuje tudi zasebne polnilnice na domovih. Bencinskih postaj je medtem 34.000.

S Toyoto niso na isti valovni dolžini

Nissan ocenjuje, da se bo povpraševanje po električnih vozilih v prihodnje povečevalo, njegov največji rival, avtomobilska družba Toyota, pa prihodnost vidi v vozilih na vodikove gorivne celice.

Avtomobili na gorivne celice sicer veljajo za sveti gral zelenih avtomobilov. Poganja jih namreč kemična reakcija med vodikom in kisikom, ki ne proizvaja nič bolj škodljivega, kot je voda.

Razvoj tega zelenega avtomobilskega sektorja na Japonskem pa so zavrli omejena vožnja in pomanjkanje ustreznih polnilnih mest. Okoljevarstveniki trdijo, da bi lahko prav krepitev tega sektorja odigrala ključno vlogo pri zmanjševanju emisij toplogrednih plinov in upočasnitvi globalnega segrevanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.