BMW famozni kupe predčasno pobegnil na splet

Foto: Facebook
Foto: Facebook
BMW je lani septembra na avtomobilskem salonu v Frankfurtu napovedal novo generaciji kupeja serije 4. Uradno razkritje je napovedano za torek, že danes pa so se na spletu pojavile prve tovarniške fotografije.
Oglej si celoten članek

Največja oblikovna posebnost serije 4 coupe je par velikih, navpično usmerjenih ledvičnih rešetk, ki prinašajo precejšnjo razliko v primerjavi s tistimi na sedanji limuzini serije 3, s katero si deli platformo.

Ni več tak! BMW ima nov logotip

V primerjavi z novo serijo 3, je »štirica« nižja za skoraj šest centimetrov, za dva centimetra je v korist boljše vozne dinamike znižano težišče, dobra dva centimetra so širša kolesa zadaj, s čimer so znižali zračni upor.

Veliko novega BMW serije 5 z novim videzom in dodanimi sposobnostmi

V kabini je na voljo nova instrumentna plošča z opcijsko 12,3-palčno instrumentno ploščo, ki jo dopolnjuje 10,25-palčni osrednji zaslon.

Avtomobil je seveda tehnološki biser, saj ima na voljo številne varnostne sisteme in sisteme za pomoč vozniku. Treba je omeniti Active Guard Plus (vsebuje informacije o omejitvi hitrosti, sistem za opozarjanje pri menjavi voznega pasu, opozorilo pred trkom z drugimi vozili, pešci in kolesarji, samodejno zaviranje ...), asistenta za vožnjo (aktivni tempomat z zaustavitvijo in ponovnim speljevanjem, sistem za vzdrževanje vozila na voznem pasu ...) in številne druge napredne sisteme.

Foto: Facebook

Avto Čez pet let se bodo BMW-ji vozili na vodik

V ponudbi bo med drugim tudi izvedenka M440i xDrive coupe, s 3,0-litrskim šestvaljnim motorjem z 275 kW / 374 KM in 500 Nm navora, z 48V tehnologijo blagega hibrida (za dodatnih 8 kW / 11 KM). Moč se na vsa štiri kolesa prenaša s pomočjo 8-stopenjskega menjalnika steptronic. V ponudbi bodo še druge različice, vključno s 420i, 430i in 430d. M4 seveda pride, a pozneje. M3 limuzina in M4 coupe naj bi bila na voljo že septembra letos.

Avto Velik korak za BMW

Več informacij o BMW serije 4 coupe sledi po torkovem razkritju.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.