BMW je patentiral nove ledvice

Foto: BMW
Foto: BMW
BMW je objavil patent, ki razkriva novo podobo "ledvic".
Oglej si celoten članek

Nova oblika prednjega dela bavarskih vozil bo očitno združila svetila in ledvice v eno celoto. 

Velikanske ledvice na zadnjih BMW modelih so sprožile veliko nasprotujočih mnenj, od tistih, ki oblikovalsko drznost ekipe Domagoja Đukca odobravajo, do onih drugih "pravovercev", ki bi jih zaradi tega najraje utopili v žlici vode. 

Veliki šef Domagoj Đukec: "Lahko si želiš imeti majhnega ..."

A slednje očitno čaka nov šok. Dokumenti svetovne organizacije za intelektualno lastnino razkrivajo, da je BMW vložil patent za nov prednji del svojih vozil. Skica kaže, da bodo ozka svetila v eno povezana z nosom, ki bo interpretacija dveh velikanskih ledvic. V ozadju se bo skrivala moderna tehnologija, ki bo omogočala delovanje naprednih asistenčnih sistemov. 

Foto: BMW BMW patent

Dokument nakazuje, da bo nos z ledvicama pokrit z oblogo, ki bo lahko delno spreminjala prosojnost. Prednja maska bo tako spreminjala barvo in omogočala različne svetlobne vzorce. Morda gre stvar tako daleč, da legendarni ledvički, ki sta nekoč služili za pretok zraka v motor, sploh ne bosta več fizični, temveč bo šlo le še za njuno digitalno izrisano podobo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.