Avto
4255 ogledov

BMW je patentiral nove ledvice

BMW patent BMW
BMW je objavil patent, ki razkriva novo podobo "ledvic".

Nova oblika prednjega dela bavarskih vozil bo očitno združila svetila in ledvice v eno celoto. 

Velikanske ledvice na zadnjih BMW modelih so sprožile veliko nasprotujočih mnenj, od tistih, ki oblikovalsko drznost ekipe Domagoja Đukca odobravajo, do onih drugih "pravovercev", ki bi jih zaradi tega najraje utopili v žlici vode. 

Domagoj Đukec Veliki šef Avto Domagoj Đukec: "Lahko si želiš imeti majhnega ..."

A slednje očitno čaka nov šok. Dokumenti svetovne organizacije za intelektualno lastnino razkrivajo, da je BMW vložil patent za nov prednji del svojih vozil. Skica kaže, da bodo ozka svetila v eno povezana z nosom, ki bo interpretacija dveh velikanskih ledvic. V ozadju se bo skrivala moderna tehnologija, ki bo omogočala delovanje naprednih asistenčnih sistemov. 

BMW patent | Avtor: BMW BMW

Dokument nakazuje, da bo nos z ledvicama pokrit z oblogo, ki bo lahko delno spreminjala prosojnost. Prednja maska bo tako spreminjala barvo in omogočala različne svetlobne vzorce. Morda gre stvar tako daleč, da legendarni ledvički, ki sta nekoč služili za pretok zraka v motor, sploh ne bosta več fizični, temveč bo šlo le še za njuno digitalno izrisano podobo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.