Avto > Iz druge roke
20207 ogledov

Kupujete rabljen BMW? Toliko stroškov lahko pričakujete

BMW 318d touring Saša Despot
Nemške premijske znamke, med njimi BMW, so v vrhu iskanja na spletnih portalih za rabljena vozila. Tokrat v sodelovanju z Doberavto ponujamo nasvet, kako si lahko natančno izračunate, koliko vas bo nakup rabljenega BMW-ja stal, ko boste kupili vozilo in postali lastnik avtomobila, ki ga morate registrirati in vzdrževati.

Strokovnjaki večkrat poudarjajo, kako pomembno je redno in ustrezno vzdrževanje tudi nekoliko starejšega avtomobila. Za dobro delovanje je ključno, da avtomobile ne glede na starost servisirajo strokovnjaki, ki so za to tehnično usposobljeni in uporabljajo ustrezne originalne nadomestne dele.

Rabljeni avti Avto Odgovor na vprašanje: Čakati ali kupiti rabljenega zdaj?

Na spletnem portalu za prodajo in nakup rabljenih avtomobilov DoberAvto.si so med najbolj iskanimi avtomobili znamke BMW. Portal sicer omogoča okvirne izračune stroškov lastništva, kar je lahko dober kazalnik, koliko vas bo avto stal v naslednji nekaj letih. Tudi na podlagi tega izračuna stroškov si lahko vsak sam pri sebi izračuna ali mu ustreza lastništvo za naslednjih pet let. Seveda pa si lahko te izračune prilagaja, saj pri izračunu stroškov lahko vnašate poljubno število prevoženih (predvidenih) kilometrov in obdobje lastništva.

BMW 318d touring | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Potrebujete VIN številko

Zato smo naredili izračun za konkretno vozilo, in sicer za enega najbolj priljubljenih rabljenih BMW modelov pri nas 318d. 
Pri Doberavto.si ob tem kot posebej pomembno ob nakupu rabljenega avtomobila poudarjajo, da si vsak kupec omisli tudi minimalno rezervo za nepredvidena izredna popravila. Kdor želi zelo natančne informacije, pa lahko s pomočjo VIN številke, ki jo pridobi iz oglasa ali od prodajalca za konkreten avto, prihajajoče stroške preveri v posebnem BMW konfiguratorju servisnih storitev.
S preprostim vnosom VIN številke, letnika v konfigurator vam le ta takoj izračuna servis menjave olja, filtrov, zavor in vseh ostalih tekočin. Dobra stran obiska takšnega servisa pa ni samo v tem, da za starejše avtomobile nudijo posebne ugodnosti, ampak tudi, da lahko odpravijo morebitne napake znotraj tovarniškega vpoklica in si s tem zagotovite varno vožnjo še naprej. Kot smo sami videl iz podatkov za primer menjave olja za BMW 318d Touring letnik 2016, to stane 145,33 evrov.

Poraba Toyota Našli smo jih Avto Pet rabljenih družinskih SUV s porabo manj kot pet litrov

Oglas za BMW na Doberavto | Avtor: Doberavto Doberavto

Pri DoberAvto.si svetujejo tudi, da si najprej ogledate oglase z oznako Obetavno vozilo, kar pomeni, da avto nima anomalij pri prevoženih kilometrih in da je znana zgodovina lastništva, a pri tem poudarjajo, da gre za avtomobile, ki so starejši od štirih let, saj se prevoženi kilometri beležijo šele od obiska prvega tehničnega pregleda naprej. Poleg tega za zdaj velja tudi omejitev, da to oznako prejmejo le avtomobili fizičnih oseb. Se pravi avtomobili, kjer so lastniki lizing hiše te oznake ne prejmejo, pa čeprav to ne pomeni, da je z avtomobilom ali njegovo zgodovino karkoli narobe.

 | Avtor: BMW BMW
 | Avtor: BMW BMW
 | Avtor: BMW BMW

Digitalizacija servisov

Tudi na področju servisnih storitev se je v zadnjih letih vse skupaj močno digitaliziralo. Naj bo to rezervacija servisnega termina ali vpogled v servisne storitve. Bodoči lastnik BMW avtomobila lahko preko spleta izbere želeno storitev, najbližjega trgovca, preveri razpoložljive proste termine in naredi rezervacijo za servis.

Avto, servis, okvara Avto Katere avtomobilske znamke imajo najdražje rezervne dele?

Z aplikacijo My BMW, ki si jo brezplačno naložite na pametni telefon, si lahko zagotovite optimalno komunikacijo z vozilom BMW, na ta način pa lahko načrtujete servisne termine, sporočite informacije o varnostnih vpoklicih in imate pod nadzorom vozilo (npr. nivo olja in tlaka v pnevmatikah). V primeru nepredvidljivih dogodkov vam bo aplikacija posredovala podatke o vozilu in vaši lokaciji tako, da bo BMW pomoč na cesti prišla do vas čim hitreje.

VIN številka, VIN oznaka, številka šasije | Avtor: MatijaJanežič MatijaJanežič

Rabljeni avtomobili na spletni strani Doberavto Našli smo jih Avto 5 cenovno dostopni rabljeni SUV-jev s štirikolesnim pogonom

Video ogled delavnice in dela na vašem avtomobilu

Smart Video Communication je sistem, s katerim dobite ekskluziven vpogled v servisno delavnico. Online video sprejem je samo prvi korak, saj vam pooblaščeni servisni partnerji BMW preko SMS sporočila pošljejo povezavo do posnetka, ki so ga posneli v mehanični delavnici na vašem avtomobilu, da boste lahko natančno videli, katera dodatna vzdrževalna dela in popravila so potrebna za vaš BMW. Storitev vključuje podrobno razloženo ponudbo za predlagana dodatna servisna dela, o katerih se lahko posvetujete s servisnimi strokovnjaki ali jih odobrite z enim samim klikom. Vse, kar je treba storiti, je, da rezervirate spletni termin in izberete možnosti servisnega sprejema brez stika. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.