Avto > Iz druge roke
14531 ogledov

5 cenovno dostopni rabljeni SUV-jev s štirikolesnim pogonom

Rabljeni avtomobili na spletni strani Doberavto Doberavto
Štirikolesni pogon v zahtevnih razmerah, na primer snegu, pa tudi pomrznjeni in mokri podlagi, omogoča varnejšo in bolj zanesljivo vožnjo. Zanimiv je predvsem za tiste, ki živijo v višje ležečih krajih. Ker je Slovenija hribovita dežela, je zanimiv tudi za številne naše voznike. Našli smo pet rabljenih štirikolesnih družinskih SUV-jev s ceno od 13 do 18 tisočakov.

Slabe vozne razmere, kot so poledica, sneg, blato ali izdatna količina vode na cesti negativno vplivajo na varnost oziroma oprijem pnevmatik s podlago. Zato je s stališča varnosti štirikolesni pogon zelo dobra izbira.

Rabljeni avti To se dogaja s cenami Avto Dobra novica za kupce rabljenih vozil

Ker gre za dokaj kompleksen sistem, ki je danes razširjen tudi v limuzinskih kombijih in športnih terencih, je dobro vedeti, na kaj je treba biti pozoren, ko kupujemo rabljen avto s štirikolesnim pogonom.

4x4 pogon | Avtor: PRIMA PRIMA

Jurij Kočar vodja asistenčnega centra AMZS svetuje: "Sodobni avtomobili s štirikolesnim pogonom so danes dovršeni in z njimi načeloma ni težav, pomembno je le, da so pogonski sklopi servisirani skladno z navodili proizvajalca. V primeru nakupa rabljenega avtomobila s štirikolesnim pogonom je zato bistvenega pomena, da pregledamo celotno servisno zgodovino. Če avto težko izkazuje ali celo nima nekih konkretnih dokazil o vzdrževanju, pa je potrebna še dosti večja previdnost."

Števec avtomobila Dilema kupcev Avto Nakup rabljenega z veliko prevoženimi kilometri - da ali ne?

Znaki za morebitne nevšečnosti

Kar lahko laični kupec naredi sam je, da je pozoren na morebitne opozorilne lučke na zaslonu ali v notranjosti avtomobila, ki nakazujejo, da sistem ne deluje. Če ima avto možnost priključnega štirikolesnega pogona, je nujen preizkus ali stikala za vklop delujejo. Pri tem se bo takoj pokazalo, ali sistem deluje, oziroma, ali pri vklopu pogona na vsa štiri kolesa prihaja do težav. "Vsako nedelovanje stikal ali prižiganje opozorilnih lučk lahko pomeni velik strošek za popravilo, oziroma odpravljanje napake," pravi Kočar, ki še svetuje, da bodite med preizkusno vožnjo pozorni na neobičajen ropot pri speljevanju, pospeševanju ali zaviranju. Če se pod avtomobilom zaslišijo pokanje, ropotanje ali razni mehanski zvoki, je to lahko znak, "da nekaj na sistemu ne deluje dobro in da so prisotne razne zračnosti v vpetju kardanske gredi ali diferencialu" še dodaja Kočar.

Vodja AMZS servisa Jurij Kočar | Avtor: AMZS AMZS

Pri avtomobilih, ki imajo prenos na vsa štiri kolesa izpeljan preko večploščne lamelne sklopke, je zelo pomembno, da mehanizem deluje brez napak, da med pospeševanjem na cukanja. Zato je avto potrebno preizkusiti tudi na podlagi s slabšim oprijemom, kot je recimo makadamsko parkirišče.

Rabljeni avti Avto Odgovor na vprašanje: Čakati ali kupiti rabljenega zdaj?

Na spletni strani za prodajo rabljenih vozil Dober avto, v sodelovanju, s katerimi smo izpostavili pet cenovno dostopnih rabljenih družinskih SUV-jev dodajajo, da morda tudi ni odveč, da pred nakupom rabljenega avtomobila dobro premislite ali avto s 4x4 pogonom zares potrebujete. Med pregledom trga rabljenih avtomobilov smo sicer našli kar nekaj zanimivih oglasov avtomobilov s pogonom na vsa štiri kolesa. Na www.DoberAvto.si smo preverili ponudbo s filtriranjem z izbiro kriterija pogona na 4 kolesa v rubriki naprednega iskanja https://www.doberavto.si/iskanje?eq=OTHER_4X4&page=0

Poraba Toyota Našli smo jih Avto Pet rabljenih družinskih SUV s porabo manj kot pet litrov

Toyota RAV4 4WD 2,2 D-4D
Dizel
2014/208.000 km
110 KW
13.800 €

Rabljeni avtomobili na spletni strani Doberavto | Avtor: Doberavto Doberavto

BMW X1 xDrive18d
Dizel, 5,5 l/100km
2012/189.656 km
105 KW
12.990 €

Rabljeni avtomobili na spletni strani Doberavto | Avtor: Doberavto Doberavto

Renault Kadjar 4x4 dCi 130
Dizel, 4,9 l/100km
2016 / 180.000 km
96 KW
15.000 €

Rabljeni avtomobili na spletni strani Doberavto | Avtor: Doberavto Doberavto

Subaru Forester 2.0 D AWD
Dizel, 6,1 l/100km
2016/112.500 km
108 KW
17.990 €

Rabljeni avtomobili na spletni strani Doberavto | Avtor: Doberavto Doberavto

VW Tiguan 2,0 TDI 4motion
 Dizel, 6,0 l/100km
2015 / 165.871 km
130 KW
16.890 €

Rabljeni avtomobili na spletni strani Doberavto | Avtor: Doberavto Doberavto

Komentarjev 2
  • SlavkoKrizman 08:15 13.november 2022.

    če so to dostopne cene potem....

  • Avatar karjola
    karjola 08:06 13.november 2022.

    reno 1,6 dizel 130 konjev in 200 jurjev km za 15.000?? resno