BMW lahko ohladite na daljavo

Foto: BMW
Foto: BMW
Avtomobili so vse bolj in bolj napolnjeni s sodobno tehnologijo, ki pride prav tudi v poletnih dneh. BMW namreč v okviru operacijskega sistema iDrive 7.0 ponuja tudi funkcijo »remote engine start«, ki omogoča tudi daljinski zagon klimatske naprave.
Oglej si celoten članek

Funkcija je na voljo v BMW-jih serije 5, M5 in M5 comptition in serije 4, lastniku pa omogoča, da petnajst minut pred začetkom vožnje s pomočjo aplikacija BMW connected drive app na daljavo vžge svoj avtomobil, s čimer tudi klimatski napravi omogoči, da kabino shladi (oziroma segreje) na želeno temperaturo. Voznik in potniki tako vstopijo v že pripravljeno prijetno vozno okolje.

Znan prihod v SLO To je iX3 - BMW-jev električni SUV

Pri BMW pravijo, da funkcijo mogoče z razdalje 30 do 70 metrov aktivirati tudi s ključem, omogočap tudi vklop gretja sedežev in volanskega obroča in zračenja sedežev, če so seveda te možnosti vgrajene v avtomobil. Funkcija je sicer najbolj uporabna v izrazito vročih ali hladnih okoljih.

Avto Čez pet let se bodo BMW-ji vozili na vodik

Foto: BMW BMW remote engine start

Zgoraj omenjeni modeli imajo funkcijo na voljo že ob nakupu, v mnogih drugih pa je na voljo po softverski nadgradnji sistema preko spleta. Med avtomobili, ki omogočajo nadgradnjo, so poleg BMW-jev novih serij 5 in 4, še BMW-ji 320i, 330i in M340i, 740i, 740Li, 840i in Z4, ki spo bili izdelani po juliju 2019, ter X5 xdrive40i in X6 xdrive40i, izdelana po avgustu 2019.

Avto Izjemen napredek na področju filtracije zraka v kabini

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 23:35 16. Februar 2022.

    Danes sem vesel, hvala Lapo Micro Finance, da mi je dal posojilo. Večkrat sem bil prevaran, ko sem poskušal dobiti …

  • 17:15 11. Avgust 2020.

    Pozdravljeni, sem posameznik, ki ponuja posojila. Ima kapital, ki se bo uporabljal za odobritev posojil med kratkorocni in dolgorocni posamezniki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.