BMW očala bodo videla skozi avto

Foto: BMW
Foto: BMW
BMW razvija tehnologijo, ki bi vozniku dovolila, da vidi skozi avtomobil, denimo med parkiranjem.
Oglej si celoten članek

Šlo naj bi za posebna očala, ki bi uporabniku omogočala, da bi med vzvratnim ali bočnim parkiranjem "videl" skozi stranice in tako parkiral brez težav, je poročal Financial Times. Očala naj bi razvijali v BMW ameriškem razvojnem centru v Silicijevi dolini.

Pripomoček bi aktivno komuniciral z avtomobilom, tako da bi na voznikovem vidnem polju prikazoval različne vrste podatkov, denimo o navigaciji, sporočila o prometu in drugo. Tako kot Googlova očala (ki so bila nedavno "začasno" umaknjena s trga), naj bi bila BMW očala narejena tudi za uporabo izven avtomobila.

Ena izmed pomoči med vožnjo pa naj bi bila projekcija slike z zunanjih kamer okoli avtomobila, kar bi ustvarilo vtis, da so stranice avtomobila izginile, piše ugledni časnik.

Tehnologijo bodo pri BMW prvič javno pokazali spomladi na salonu v kitajskem Šanghaju. Nemci sicer že imajo izkušnje z naprednimi očali, saj so pred časom pokazali izvedenko za mehanike, ki korak za korakom vodijo pri popravilu različnih problemov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.