BMW predstavil najbolj atraktiven mali kompaktni model do zdaj

Foto: BMW BMW serija 2 gran coupe Foto: BMW BMW serija 2 gran coupe Foto: BMW BMW serija 2 gran coupe Foto: BMW BMW serija 2 gran coupe Foto: BMW BMW serija 2 gran coupe Foto: BMW BMW serija 2 gran coupe Foto: BMW BMW serija 2 gran coupe Foto: BMW BMW serija 2 gran coupe Foto: BMW BMW serija 2 gran coupe Foto: BMW BMW serija 2 gran coupe
BMW se bo po robu Mercedesovim kompaktnim kupejem postavil s povsem svežim modelom. Prodaja se bo začela v začetku leta 2020. To so prve uradne fotografije!
Oglej si celoten članek

Tako kot BMW serija 1, je tudi serija gran coupe osnovana na platformi za vozila s pogonom spredaj. Kljub temu bodo nekatere različice na voljo s štirikolesnim pogonom xDrive.

V primerjavi s serijo 2 coupe ima gran coupe več prostora za potnike na zadnji klopi (+3,4 centimetre za kolena), je bolj uporaben in praktičen, s tem pa bolj udoben. V dolžino meri 4,56 metra, prtljažnik pogoltne za 450 litrov prtljage.

Foto: BMW BMW serija 2 gran coupe

LETA 2021 BMW pokazal volan prihodnosti

V motorni paleti bodo svoje mesto našli tri- in štirivaljni turbo motorji z močjo do 225 kilovatov (306 KM). Češnja na vrhu torte bo različica M235i xDrive gran coupe, kar pomeni 2,0-litrski štirivaljni turbo bencinski motor z omenjenih 225 kW/306KM in navorom 450 Nm, ki bo moč na vsa štiri kolesa prenašal s pomočjo 8-stopenjskega steptronic sport samodejnega menjalnika.

Foto: BMW BMW serija 2 gran coupe

Prvi za volanom Vozili smo tihega BMW favorita in dali palec gor za prenovo

M235i xDrive gran coupe bo poseben zaradi aero body kita (prednji spojler, pragovi, zadnji difuzor), bolj izraziti so slavne ledvičke spredaj, zadaj so kromirani zaključki izpušne cevi, večja so aluminijasta platišča, ima tudi športno vzmetenje in tudi športno urejeno kabino (M sport sedeži in volan).

Foto: BMW BMW serija 2 gran coupe

X5 M in X6 M BMW X5 M in X6 M sta velika brata v surovi moči

Nedavno predstavljeni BMW M135i xDrive z istim motorjem z mirovanja do 100 km/h pospeši v 4,8 sekunde, največja hitrost je 250 km/h, zato lahko podobne karakteristike pričakujemo tudi od M235i xDrive gran coupeja.

Foto: BMW BMW serija 2 gran coupe

Kaban že spakiral Kaj se dogaja z oblikovalci pri koncernu BMW?

Neuradno se govori še o enem modelu iz serije 2, in sicer gran coupe s priključno hibridnim pogonom, ki kombinira 1,5-litrski trivaljni turbo bencinski motor, elektromotor in litij-ionske baterije. Nosil naj bi oznako 225e gran coupe, omogočil pa bi do 50 kilometrov električne vožnje z enim polnjenjem baterije.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:46 16. Oktober 2019.

    Pa kdo razen ćefurjev,ki si s temle bavarskim sranjem želijo naredit višji družbeni status,sploh vozi in kupuje ta jajca?

  • 08:27 16. Oktober 2019.

    Končno BMW ki ima ledvičke, luči in masko v nekem proporcu in je kljun avta všečen. Potem pa vse zajeb... …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.