BMW razkril X4

Foto: BMW BMW X4 koncept Foto: BMW BMW X4 koncept Foto: BMW BMW X4 koncept Foto: BMW BMW X4 koncept Foto: BMW BMW X4 koncept
O BMW X4 se govori že dolgo, Nemci pa bodo zdaj na avtosalonu v Šanghaju po vzoru večjega X6 le predstavili konceptno različico svojega drugega modela SAC (Sports Activity Coupe).
Oglej si celoten članek

Gre za pred produkcijsko različico povsem novega modela, ki bi moral biti po nekaterih govoricah na ogled že januarja na avtosalonu v Detroitu. Serijska različica bo na ceste zapeljala leta 2014, konkurirala pa bo že najavljenemu porsche macanu.


Križanca med SUV in kupejem, kar se najbolje vidi po linija strehe, ki je usločena navzdol in podaljšuje videz avtomobila, bodo proizvajali v Spartanburgu v ZDA, na leto pa naj bi proizvedli 90.000 primerkov. Prvi mož BMW-ja Norbert Reithofer je dejal, da bo X4 v dolžino meril okoli 465 centimetrov, v primerjavi z X3 s katerim si deli medosno razdaljo, pa bo nižji za štiri centimetre. Postavljen je na velika 21-palčna kolesa, za pogon bodo zadolženi štirivaljni in šestvaljni bencinski in dizelski agregati, ki jih bo podedoval iz modela X3.

Več o novincu bo znanega v kratkem, ko bo BMW objavil uradno sporočilo za javnost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.