Avto
22 ogledov

BMW razkril X4

BMW X4 koncept
1/5
BMW
O BMW X4 se govori že dolgo, Nemci pa bodo zdaj na avtosalonu v Šanghaju po vzoru večjega X6 le predstavili konceptno različico svojega drugega modela SAC (Sports Activity Coupe).

Gre za pred produkcijsko različico povsem novega modela, ki bi moral biti po nekaterih govoricah na ogled že januarja na avtosalonu v Detroitu. Serijska različica bo na ceste zapeljala leta 2014, konkurirala pa bo že najavljenemu porsche macanu.


Križanca med SUV in kupejem, kar se najbolje vidi po linija strehe, ki je usločena navzdol in podaljšuje videz avtomobila, bodo proizvajali v Spartanburgu v ZDA, na leto pa naj bi proizvedli 90.000 primerkov. Prvi mož BMW-ja Norbert Reithofer je dejal, da bo X4 v dolžino meril okoli 465 centimetrov, v primerjavi z X3 s katerim si deli medosno razdaljo, pa bo nižji za štiri centimetre. Postavljen je na velika 21-palčna kolesa, za pogon bodo zadolženi štirivaljni in šestvaljni bencinski in dizelski agregati, ki jih bo podedoval iz modela X3.

Več o novincu bo znanega v kratkem, ko bo BMW objavil uradno sporočilo za javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.