Avto
10 ogledov

Prenovljeni BMW serije 7

BMW serija 7
1/13
BMW
BMW serije 7 ima odslej v detajlih spremenjen videz, precej več novosti pa je pod pokrovi motorjev in tudi v notranjosti potniške kabine.

Manj letvic med ledvičkama, vodoravni kromirani črti na spodnji strani maske, rahlo predrugačena zunanja ogledala, nove LED sprednje luči in  še bolj rdeče zadnje. To je v glavnem vse od zunanjih sprememb.

Potniki naj bi sedaj potovali udobneje, saj so inženirji na različne načine dodelali podvozje tako, da mehkeje, a še vedno zanesljivo leti po cesti.

Tudi pri sedmici je nova oznaka 750d, za katero se skriva trilitrski "super" dizel s tremi turbinami in 280 kilovati moči. Pri vsega 169 gramih izpustov sedmica z njim do stotice šine v 4,9 sekunde. Najnižje je sicer šestvaljni dizel v 730d, najvišje pa V12 iz 760i, do prve stotice nikoli ne mine več kot šest sekund, manj kot 250 km/h ne gre.

Med drugim hibridna sedmica v drugi generaciji namesto osemvaljnika uporablja šestvaljnika, skupna moč z električnim pogonom je 260 kW, kombinacija pa je 15 odstotkov varčnejša. Osemstopenjska avtomatika je vedno serijska.

Znotraj je bil dodelav deležen iDrive vmesnik z novo generacijo navigacije, dopolnjujejo ga lahko veliki zasloni za zadaj sedeče in Bang Olufsen ozvočenje. Standarden je eco pro način vožnje, digitalno izrisani merilniki se s funkcijami prilagajajo različnim programom vožnje. Sedeži so izdatno izboljšani.

Cene prenovljene serije 7 se bodo pričele pri 84.200 evrih, prve bodo dobavljene septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.