BMW v električni skuter C evolution vgradil baterijo iz i3

Foto: BMW BMW C evolution Foto: BMW BMW C evolution Foto: BMW BMW C evolution Foto: BMW BMW C evolution Foto: BMW BMW C evolution Foto: BMW BMW C evolution
Pri BMW Motorradu so predstavili drugo generacijo električnega skuterja C evolution, naslednika modela, ki ga prodajajo od leta 2014 naprej.
Oglej si celoten članek

Spremembe so na videz subtilne, skuter pa je na voljo tudi v novih barvah. Večja sprememba je pri vgrajeni litij-ionski bateriji, ki je zmogljivejša, saj je narejena na osnovi baterije, ki jo vgrajujejo v električni avtomobil BMW i3.

Krepko se je povečal doseg

Zdaj je moč baterije 94 Ah, prej je bila 60 Ah. Stara baterija bo še naprej v prodaji, a le v Evropi. Skuter je na voljo v dveh različicah,  z močjo 11 kilovatov (15 KM) kar je dovolj za doseganje hitrosti 120 km/h, doseg z enim polnjenjem pa je do 100 kilometrov in različico long range z močjo 19 kilovatov (26 KM) - 8 kilovatov moči več kot pri predhodniku, najvišjo hitrostjo 129 km/h in dosegom z enim polnjenjem do 160 kilometrov. Prej je bil doseg do 100 kilometrov.

Pospešek od 0 do 100 km/h je 6,8 sekunde, prej 7,0 sekunde.

Novi C evolution skuter ima tudi LED dnevna svetila in smernike, kot tudi digitalni TFT zaslon, sistem za pomoč pri premikanju vzvratno, sistem za nadzor navora, več voznih režimov …

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.