Avto
424 ogledov

BMW v električni skuter C evolution vgradil baterijo iz i3

BMW C evolution
1/6
BMW
Pri BMW Motorradu so predstavili drugo generacijo električnega skuterja C evolution, naslednika modela, ki ga prodajajo od leta 2014 naprej.

Spremembe so na videz subtilne, skuter pa je na voljo tudi v novih barvah. Večja sprememba je pri vgrajeni litij-ionski bateriji, ki je zmogljivejša, saj je narejena na osnovi baterije, ki jo vgrajujejo v električni avtomobil BMW i3.

Krepko se je povečal doseg

Zdaj je moč baterije 94 Ah, prej je bila 60 Ah. Stara baterija bo še naprej v prodaji, a le v Evropi. Skuter je na voljo v dveh različicah,  z močjo 11 kilovatov (15 KM) kar je dovolj za doseganje hitrosti 120 km/h, doseg z enim polnjenjem pa je do 100 kilometrov in različico long range z močjo 19 kilovatov (26 KM) - 8 kilovatov moči več kot pri predhodniku, najvišjo hitrostjo 129 km/h in dosegom z enim polnjenjem do 160 kilometrov. Prej je bil doseg do 100 kilometrov.

Pospešek od 0 do 100 km/h je 6,8 sekunde, prej 7,0 sekunde.

Novi C evolution skuter ima tudi LED dnevna svetila in smernike, kot tudi digitalni TFT zaslon, sistem za pomoč pri premikanju vzvratno, sistem za nadzor navora, več voznih režimov …

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.