Bralci ste izbrali štiri najboljše avte leta

Foto: Anže Petkovšek Žurnalov avto leta 2012 Foto: Andrej Leban Opel ampera Foto: Gregor Prebil Hyundai i30 Foto: Andrej Leban Peugeot 208 Foto: Gregor Prebil Audi A6 avant Foto: Anže Petkovšek Žurnalov avto leta 2012 Foto: Anže Petkovšek Žurnalov avto leta 2012 Foto: Anže Petkovšek Žurnalov avto leta 2012 Foto: Anže Petkovšek Žurnalov avto leta 2012 Foto: Anže Petkovšek Marjana Bastar, Generali Zavarovalnica Foto: Anže Petkovšek Ljudmila Bogataj, Porsche Slovenija Foto: Anže Petkovšek Marko Kajfež, Hyundai Avto Trade Foto: Anže Petkovšek Milica Kopanja, Opel Southeast Europe Foto: Anže Petkovšek Jožko Tomšič, Peugeot Slovenija Foto: Anže Petkovšek Žurnalov avto leta 2012 Foto: Anže Petkovšek Žurnalov avto leta 2012 Foto: Anže Petkovšek Žurnalov avto leta 2012 Foto: Anže Petkovšek Žurnalov avto leta 2012 Foto: Anže Petkovšek Žurnalov avto leta 2012
Žurnalov avto leta. Zmagovalci letošnjega izbora so: opel ampera, hyundai i30, peugeot 208 in audi A6 avant.
Oglej si celoten članek

Dobili smo najboljše avtomobile petega izbora za Žurnalov avto leta. Med 20 finalisti je bilo najbolj napeto v kategoriji ekološki avto leta, kjer je opel ampera glede na spletno in SMS-glasovanje le za pet glasov ugnala hibridnega toyota yarisa in tako v skupnem seštevku za točko premagala ford focusa z enolitrskim trivaljnim turbobencinskim motorjem ecoobost, ki si je prislužil najvišjo oceno s testiranj žirije.

  • S čim so zmagovalci najbolj prepričali, si oglejte v galeriji. Kdo pa je dobitnik glavne nagrade, avtomobila aygo, ki ga je prispevala Toyota, pa si preberite TUKAJ.

V kategoriji poslovno-družinski avto leta je prepričljivo slavil audi A6 avant, ki si je prislužil najvišjo oceno v obeh sklopih ocenjevanja. Zmago sta si z najboljšim seštevkom točk prislužila še peugeot 208 v kategoriji mestni avto leta, ki smo jo letos v izbor uvedli prvič, in hyundai i30, ki je bil najboljši v izboru za mali družinski avto.

Vse v rokah bralcev

Takšnih in drugačnih izborov je v Sloveniji kar nekaj, a je Žurnal edini, ki je iskanje najboljših v celoti zaupal svojim bralcem.

Foto: Žurnal24 Generali Deset izmed njih smo namreč letos vključili v žirijo, ki je h končni oceni prispevala polovico glasov. Razdeljeni v dve skupini so v AMZS centru varne vožnje Vransko testirali vseh 20 finalistov izmed 51 avtomobilov, kolikor se jih je letos uvrstilo v širši izbor.

Ta teden se je zaključilo še glasovanje prek SMS in spletne strani, v četrtek pa je bila v restavraciji El Clasico v Ljubljani slovesna razglasitev najboljših.

Foto: Žurnal24 Rezultati glasovanja za Žurnalov avto leta

Kaj so povedali predstavniki zmagovalcev

"Audi A6 je pri naši znamki sinonim naprednosti, sploh v zadnji generaciji. Nagrada to potrjuje."
Ljudmila Bogataj, Porsche Slovenija

"Nagrada za i30 je zagotovo potrditev, da smo s svojimi izdelki na pravi poti, in spodbuda za naprej."
Marko Kajfež, Hyundai Avto Trade

"Ampera je očitno prepričala, da električni avtomobili niso bavbav in da se je z njimi mogoče voziti brez strahu."
Milica Kopanja, Opel Southeast Europe

"Na naziv smo še posebno v teh težkih časih zelo ponosni, vemo pa tudi, da je 208 kakovosten avtomobil."
Jožko Tomšič, Peugeot Slovenija

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.