Avto
32 ogledov

Bralci ste izbrali štiri najboljše avte leta

Žurnalov avto leta 2012
1/19
Anže Petkovšek
Žurnalov avto leta. Zmagovalci letošnjega izbora so: opel ampera, hyundai i30, peugeot 208 in audi A6 avant.

Dobili smo najboljše avtomobile petega izbora za Žurnalov avto leta. Med 20 finalisti je bilo najbolj napeto v kategoriji ekološki avto leta, kjer je opel ampera glede na spletno in SMS-glasovanje le za pet glasov ugnala hibridnega toyota yarisa in tako v skupnem seštevku za točko premagala ford focusa z enolitrskim trivaljnim turbobencinskim motorjem ecoobost, ki si je prislužil najvišjo oceno s testiranj žirije.

  • S čim so zmagovalci najbolj prepričali, si oglejte v galeriji. Kdo pa je dobitnik glavne nagrade, avtomobila aygo, ki ga je prispevala Toyota, pa si preberite TUKAJ.

V kategoriji poslovno-družinski avto leta je prepričljivo slavil audi A6 avant, ki si je prislužil najvišjo oceno v obeh sklopih ocenjevanja. Zmago sta si z najboljšim seštevkom točk prislužila še peugeot 208 v kategoriji mestni avto leta, ki smo jo letos v izbor uvedli prvič, in hyundai i30, ki je bil najboljši v izboru za mali družinski avto.

Vse v rokah bralcev

Takšnih in drugačnih izborov je v Sloveniji kar nekaj, a je Žurnal edini, ki je iskanje najboljših v celoti zaupal svojim bralcem.

Generali | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Deset izmed njih smo namreč letos vključili v žirijo, ki je h končni oceni prispevala polovico glasov. Razdeljeni v dve skupini so v AMZS centru varne vožnje Vransko testirali vseh 20 finalistov izmed 51 avtomobilov, kolikor se jih je letos uvrstilo v širši izbor.

Ta teden se je zaključilo še glasovanje prek SMS in spletne strani, v četrtek pa je bila v restavraciji El Clasico v Ljubljani slovesna razglasitev najboljših.

Rezultati glasovanja za Žurnalov avto leta | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kaj so povedali predstavniki zmagovalcev

"Audi A6 je pri naši znamki sinonim naprednosti, sploh v zadnji generaciji. Nagrada to potrjuje."
Ljudmila Bogataj, Porsche Slovenija

"Nagrada za i30 je zagotovo potrditev, da smo s svojimi izdelki na pravi poti, in spodbuda za naprej."
Marko Kajfež, Hyundai Avto Trade

"Ampera je očitno prepričala, da električni avtomobili niso bavbav in da se je z njimi mogoče voziti brez strahu."
Milica Kopanja, Opel Southeast Europe

"Na naziv smo še posebno v teh težkih časih zelo ponosni, vemo pa tudi, da je 208 kakovosten avtomobil."
Jožko Tomšič, Peugeot Slovenija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.